sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Possun sisäfilee appelsiini-sinappikuorrutuksella

Tänään valmistin possun sisäfileen hieman totutusta tavasta poiketen. Miedossa uunin lämmössä fileestä syntyi maukasta. Kastike jatkoi samaa linjaa. Appelsiinimarmeladi oli pikanttina osana makua antamassa. Eilen valmistin kanttarellirisottoa kahden päivän annoksen, joten lämmitin vain lisäkkeen pannulla öljytilkassa. Risotto maistui oivalliselta possun kera.
Vihreää oli salaatin muodossa mukana.
Ruokajuomana punaviini sopi possunlihalle hyvin.

Possunfilee uunissa

porsaan sisäfilee
2 tl suolaa
ripaukset mustapippuria
1/2 dl appelsiinimarmeladia
3 rkl dijon hunajasinappia

Kastike
2 dl ruokakermaa 10%
paistolientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl dijonsinappia
2 rkl appelsiinimarmeladia
3 rkl maizena suurustetta tumma

Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista fileen kalvot. Paista fileeseen kaunis paistopinta jokapuolelle pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita sinappi ja appelsiinimarmeladi.
Levitä seos fileen pinnoille. Kypsennä filee 150-asteessa noin 50 minuuttia. Voit käyttää paistomittaria kypsyyden määrittämiseksi. Kypsyysaste on makukysymys, mittari näytti 72-astetta meillä. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia.

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa suurustetta lukuunottamatta. Kiehauta. Sekoita suuruste kiehuvaan nesteeseen. Anna kiehua minuutti. Kastike on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.