Viikonlopuksi leivoin makeaa pitkästä aikaa, jota halusivat lisäkseni myös muut. Mansikoita on pakasteessa, joten leivoin mansikkatortun. Vehnäjauhoja oli liian vähän pussin pohjalla, käytin lisänä ohrakasta. En ole aikaisemmin käyttänyt juoksevaa beceliä, nyt kokeilin myös sen käyttöä.
Mansikkatorttu
1,5 dl Beceliä juokseva
3/4 dl intiaanisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte
vajaa litra pakastemansikoita
1 muna
2 dl ranskankermaa
1/2 dl palmusokeria
2tl vaniljasokeria
Pohjataikinaksi sekoita kuivat aineet ja lisää juokseva becel. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Anna sen vetäytyä jääkaapissa.
Sekoita täytteen aineet, muna, ranskankerma ja sokerit. Kaada täyte vuokaan. Nostele pinnalle sulaneet pakastemansikat. Paista uunissa 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Intiaani- ja palmusokerin voi korvata tavallisella sokerilla.
perjantai 23. lokakuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkulliselta näyttää torttusi!
VastaaPoistaHyvältä tosiaan näyttää. Itse olen vähän epäröinyt pakastettujen mansikoitten käyttöä leivonnassa, en edes tiedä miksi. Mutta ilmeisen hyvin toimii :)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaHyvää on.
Tytti,
Pakastemansikoissa on nestettä, voit varmistaa asian sekoittamalla ohrakasta tai perunajauhoja sekaan nesteen sitokiseksi. Itse valutin marjat.
Oikein hyvä vierastarjottava tämä. Olen joskus tehnyt pakastemansikoista piirakkaa, ja huomannut, etteivät ne piirakassa paistettuna tunnu veteliltä.
VastaaPoistaNamilta näyttää, joten hupenee herkkusuille nopsaan- arvaan?
VastaaPoista