torstai 29. lokakuuta 2009

Kalkkuna-viikunatagine

Kun luin hs.fi-ruokasivuilta tämän taginen ohjeen, tulvahtivat keväisen Marokon matkamuistot mieleen. Söimme siellä paikallisessa ruokapaikassa maistuvan lihapullataginen. Mausteinen ja maukas, vesi herahtaa vieläkin kielelle. Päätin valmistaa kalkkuna-taginen. Stockmanin Herkussa oli hyvännäköistä kalkkunan sisäfilettä. Näin siitä syntyi maukas tagine.
Hs.fi:n ohjetta olen hiukan muuttanut. Lihapulla-tagine on sitten ohjelmassa jossain vaiheessa.

Kalkkuna-viikunatagine

600 g kalkkunan sisäfilettä naturel
2 rkl oliiviöljyä
ripaus currya
3 sipulia
1/2 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
10 aurinkokuivattua viikunaa
2 dl vettä
suolaa, mustapippuria


Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa sisäfilee isohkoiksi paloiksi. Leikkaa viikunat neljään osaan.
Kuumenna öljy kasarissa. Sekoita joukkoon curry. Laita lihapalat kasariin ja ruskista paloja niin, että pinnat saavat väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ota lihat kasarista sivuun. Laita tilalle sipulirenkaat. Ripottele päälle sokeria ja suolaa. Kuullota miedolla lämmöllä sipuleihin kaunis väri. Pane lihat takaisin kasariin. Lisää mukaan viikunat, mausteet, hunaja ja vesi. Hauduta kannen alla 30-40 minuuttia. Kypsennä taginen seuraksi riisiä. Myös cuscus sopisi.

2 kommenttia:

  1. Oi, tätä samaista ruokaa ihastelinkin myös Hesarissa! Pistin reseptin talteen, jos joku päivä tekisi.. Hyvältä näyttää tämä sinun kokkailusi!

    VastaaPoista
  2. Sanna,
    Ja seuraavaksi teen lihapullataginen.
    Tätä pitää myös tehdä vaikka broilerista

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.