torstai 8. lokakuuta 2009

Broileria ja lohkoperunoita

Eilen tein broilerikeittoa, johon tarvitsin vain yhden fileen. Tänään oli muiden fileiden vuoro.
Päätin myös käyttää avatun philadelphia-juuston broilereille. Sekin tuli hyödynnettyä pois jääkaapista. Mausteista ruokaa, kun päädyin lohkoperunoihin. Maustoin perunatkin aika reippaasti. Uunissa ne kypsyivät ja sinne siirsin jälkikypsymään myös broileripihvit.

Broileripihvit juustokuorrutteella

Paista broileripihvejä pannulla oliiviöljytilkassa molemmin puolin hetki. Mausta cyrrylla, paprikajauheella ja suolalla. Laita pihvit uunivuokaan ja nostele päälle philadelphiajuustoa. Ripottele juustolle paprikajauhetta. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja huuhdeliemi uunivuokaan. Jälkikypsennä pihvejä uunissa noin 10 minuuttia.

Lohkoperunat
Pese perunat hyvin (ei tarvitse kuoria), lohko samankokoisiksi. Laita uunivuokaan. Ripsottele päälle öljyä. Mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla, sekoita. Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.

Jälkiruokana tarjosin Pirkan Keksi-kinuskikeikausjäätelöä. Oli hyvää, suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköinen annos, nam! Jälkkärikin kuulostaa herkulliselta (ja helpolta valmistaa, heh); tuon jätskilaadun kanssa en olekaan vielä tehnyt tuttavuutta - täytyypä muistaa piipahtaa jäätelöaltaalla, kun seuraavan kerran tulee kauppaan asiaa... : )

    VastaaPoista
  2. Jotenkin broileriruuat ovat niin kevyitä ja kuitenkin maistuvia. Niistä saa monella tapaa valmistettuina erilaisia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.