lauantai 31. lokakuuta 2009

Aprikoosipiirakka

Ei tullut meille kurpitsapiirakkaa halloween-viikonlopuksi. Aikomus oli tehdä sitä, mutta piirakkaan sopivat kurpitsat olivat loppuneet kaupasta. Enpä niitä lähtenyt jäljittämään, vaan pysähdyin hillojen osastolle. Ranskalainen aprikoosihillopurkki näytti juuri sopivalta piirakan täytteeksi. Alkuperäinen ohje on MTv3:n Makuja-keittiöstä, mutta sattuneesta syystä muutin ohjeen meille sopivaksi. Paistoajan ja -lämpötilan sovittelin piirakan mukaan.

Aprikoosipiirakka

Pohja
Sunnuntai pakastemurotaikina (400g)
Täytteet
2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 prk (370g) Bonne Maman aprikoosihilloa
4 kananmunaa
2 dl vaniljarahkaa
1 tai 1,5 dl intiaanisokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ripaus neilikkaa
1/2 tl suolaa


Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Muotoile taikina irtopohjavuokaan pohjaksi, nosta taikinaa reunoille.
Muserra pähkinät karkeaksi rouheeksi ja paahda kuivalla kuumalla pannulla noin minuutti.
Kaada pähkinärouhe piirakkapohjalle.
Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään myös aprikoosihillo. Kaada täyte pähkinäkerroksen päälle.
Kypsennä uunin alalämmöllä 175-asteessa 20 minuuttia. Alenna lämpö 125-asteeseen ja käytä kiertoilmalämmitystä ja kypsennä, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt, noin puoli tuntia.
Anna piirakan jäähtyä ennenkuin leikkaat. Jos haluat, voit tarjota piirakan kanssa kermavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Voi että näyttää hyvältä. Miksi mulla ei ole energiaa leipoa vaikka kuinka haluaisin.. olisikohan tämä aprikoosiherkku liian työläs minulle...

    VastaaPoista
  2. Risulinna,
    Tämä on kyllä helppouden huippu. Valmis murotaikina ja täytteen paahtaminen ja toisen täytteen sekoitus. Siinä se, tosin paistaminen vaati hieman seuraamista, mutta kun sen on kerran tehnyt ei siinäkään mitään uutta enää ole.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.