tiistai 27. tammikuuta 2009

Pientä suolaista lehtitaikinasta

Viikonlopun lauantai-illaksi valmistin pakasteesta löytyneestä kaulitusta Myllyn Paras lehtitaikinasta pieniä suolaisia. Niille sopivat pakasteen katkaravut ja juureslaatikosta porkkanat. Värimaailmaksi syntyi näillä täytteillä pinkkiä ja vaaleaa oranssia. Tarvittiinhan siihen hieman muutakin, kuten maustettua tuorejuustoa. Tilli ja persilja puuttuivat tällä kertaa, ne sopivat sekä koristeena että makua tuomaan.

Katkarapuja ja porkkanaa lehtitaikinan sisällä

Leikkaa kohmeiset ja valmiiksi kaulitut taikinalevyt halki pituussuunnassa. Sen jälkeen leikkaa levy vaakasuorassa kuudeksi yhtäsuureksi neliöksi.
Voitele kananmunalla. Voit ripotella päälle esim unikonsiemeniä tmv. Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia. Halkaise neliöt jäähtyneenä. Valmista täyte.









Katkaraputäyte

sitruunatuorejuustoa
mustapippuria
sitruunapippuria
ripaus sormisuolaa
dijonsinappia (esim hunaja)
smetanaa notkeuttamiseen
Sekoita tahnaksi.


Porkkanatäyte

ruohosipulituorejuustoa
porkkanaa soseena, keitä 2-3 porkkanaa
mustapippuria
meiramia
ripaus sormisuolaa
smetanaa notkeuttamiseen
Sekoita tahnaksi.




Levitä täytettä halkaistun neliön pohjapuolelle. Lisää valutetut katkaravut ja tilliä. Porkkananeliöissä pohjalle tulee täyte ja persiljaa. Nosta päälle kanneksi neliön toinen puolisko.

5 kommenttia:

  1. Nami, herkullisia juttuja!

    VastaaPoista
  2. Mukavan näppäriä ja taatusti herkullisia :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Sanna,
    Nämä ovat nopeita ja helppoja pikkupurtavia. Täytteitä voi keksiä rajattomasti.

    VastaaPoista
  4. Jestas, nämä ne vasta ovatkin herkkua!! Aivan ihania pikkupaloja, voisinkin testata seuraaviin juhliin jotakin vastaavia.. Tein pikkujouluihin "vol au venttejä" eli voitaikinakuppeja suolaisella moussella täytettynä ja ne olivat kyllä menestys.. Veikkaan näidenkin menestyvän hyvin!

    VastaaPoista
  5. Insanity,
    Nämä ovat helppoja ja nopeita. Täytteet voi inspiroida aivan mitä mieleen juolahtaa-periaatteella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.