Katkarapuja ja porkkanaa lehtitaikinan sisällä
Leikkaa kohmeiset ja valmiiksi kaulitut taikinalevyt halki pituussuunnassa. Sen jälkeen leikkaa levy vaakasuorassa kuudeksi yhtäsuureksi neliöksi.Voitele kananmunalla. Voit ripotella päälle esim unikonsiemeniä tmv. Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia. Halkaise neliöt jäähtyneenä. Valmista täyte.
Katkaraputäyte
sitruunatuorejuustoamustapippuria
sitruunapippuria
ripaus sormisuolaa
dijonsinappia (esim hunaja)
smetanaa notkeuttamiseen
Sekoita tahnaksi.
Porkkanatäyte
ruohosipulituorejuustoaporkkanaa soseena, keitä 2-3 porkkanaa
mustapippuria
meiramia
ripaus sormisuolaa
smetanaa notkeuttamiseen
Sekoita tahnaksi.
Levitä täytettä halkaistun neliön pohjapuolelle. Lisää valutetut katkaravut ja tilliä. Porkkananeliöissä pohjalle tulee täyte ja persiljaa. Nosta päälle kanneksi neliön toinen puolisko.

Nami, herkullisia juttuja!
VastaaPoistaMukavan näppäriä ja taatusti herkullisia :)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaSanna,
Nämä ovat nopeita ja helppoja pikkupurtavia. Täytteitä voi keksiä rajattomasti.
Jestas, nämä ne vasta ovatkin herkkua!! Aivan ihania pikkupaloja, voisinkin testata seuraaviin juhliin jotakin vastaavia.. Tein pikkujouluihin "vol au venttejä" eli voitaikinakuppeja suolaisella moussella täytettynä ja ne olivat kyllä menestys.. Veikkaan näidenkin menestyvän hyvin!
VastaaPoistaInsanity,
VastaaPoistaNämä ovat helppoja ja nopeita. Täytteet voi inspiroida aivan mitä mieleen juolahtaa-periaatteella.