tiistai 13. tammikuuta 2009

Pastaa tomaattikastikkeessa ja köyhät ritarit

Pasta punaisessa tomaattikastikkeessa syntyi nopeasti Ikean luomu tomaattikastiketta käyttäen.
Huomasin, kun inventoin pakastetta, että mansikoita voi käyttää suruttomasti niitä on vielä reippaasti jäljellä. Löytyipä pakasteesta pala ranskanleipää, sitä perinteistä. Sen käytin pois jälkiruokana.

Pastaa tomaattikastikkeessa

fusillipastaa syöjien määrän mukaan
puolikas Ikean luomu tomaattikastikepurkista
2 valkosipulin kynttä silputtuna
yrttisekoitusta
parmesaaniraastetta

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Lorauta hyvää oliiviöljyä pannulle (levy asento 7) ja kuullota alle 190-asteisessa öljyssä silputut valkosipulit. Lisää joukkoon tomaattikastike ja anna sen lämmetä. Siivilöi kypsä pasta ja lisää pannulle. Sekoita hyvin kastikkeeseen. Ripottele päälle kuivayrttiseosta ja raasta pinnalle parmesaania. Nauti.

Köyhät ritarit, mansikoita ja rahkaa

ranskanleipäviipaleita
1 kananmuna
2 dl maitoa
vaniljasokeria
voita
mansikoita ja ripaus sokeria
rahkaa ja Flora-vaniljakastiketta

Sekoita muna maitoon ja mausta vaniljasokerilla. Kasta ranskanleipäviipaleet munamaitoon.
Kuumenna voi pannulla ja paista leipäviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Aseta viipaleet tarjoilulautaselle. Levitä viipaleille kohmeisia pakastemansikoita, ripottele pinnalle hieman sokeria. Vatkaa rahka ja vaniljakastike sileäksi, kumpaakin saa olla puolet ja puolet. Ripauta joukkoon vaniljasokeria. Nostele rahkaseosta mansikoiden päälle. Nauti. Tämä versio on hieman vähäkalorisempi ja vähäsokerisempi versio kuin perinteiset pullasta valmistetut ja hillolla päälystetyt ritarit. Mutta maistuvia ovat.

2 kommenttia:

  1. Miten voin tehdä tuota ruokaa, kun liedessäni on asteita vain kutoseen asti?

    VastaaPoista
  2. Minulla on seiska, jonka jälkeen ovat vielä valinnat 8 ja 9.

    Ehkä sinulla riittää numero viisi.

    Mutta kaikenkaikkiaan et varmaan tarkoittanutkaan kysymystäsi ihan tosimielellä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.