sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Jauhelihakasvislaatikko

Vähärasvainen naudanjauheliha houkutteli taas sunnuntairuuan raaka-aineeksi. Selailin vanhaa Äidin jauhelihakirjaa, jossa on 226 arki- ja juhlaruokaohjetta jauhelihasta. Ajattelin valmistaa jauhelihamureketta, mutta teinkin laatikkoa. Laatikon kasaamistapa on hieman sama kuin lasagnen, mutta ilman kastiketta.

Jauhelihakasvislaatikko

800 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
2 tl suolaa
paprikajauhetta ja maustepippuria
1 kananmuna
1 dl vaaleaa leipämurua
1 dl ruokakermaa (10%)
Anna leipämurusteen turvota kermassa hetki
Sekoita mureketaikina tasaiseksi
Täyte
puolikkaat keltaisista ja punaisista pitkulaisista paprikoista
puolikas kesäkurpitsa
250 g herkkusieniä
mustapippuria

Suikaloi paprikat. Leikkaa kesäkurpitsa halki ja viipaloi. Voit vetää vettä sisältävän siemensydämen pois, jos haluat. Harjaa ja viipaloi herkkusienet.

Voitele suorakaide uunivuoka. Levitä puolet mureketaikinasta vuuan pohjalle. Levitä kesäkurpitsaviipaleet, sieniviipaleet ja lopuksi paprikasuikaleet murekkeen päälle. Ripottele hieman mustapippuria. Levitä kasviskerroksen päälle loput mureketaikinasta, taputtele sileäksi.
Kypsennä 180-asteessa, kiertoilmauunissa 160-asteessa noin 40 minuuttia.




Tarjoa laatikkoa vihreän salaatin ja smetanakastikkeen kera . Salaatti oli nyt yksinkertainen, revittyä lehtisalaattia, kesäkurpitsaviipaleita ja tomaattilohkoja, päälle ripaus sitruunamehua.

Smetanakastike, 1 prk smetanaa, 1 tl dijon-hunajasinappia, ripaus sitruunamehua, mustapippuria, ripaukset sokeria ja suolaa ja sekoitetaan.

7 kommenttia:

  1. Tämä ohje kuulostaa erittäin maittavalta. Pääsee meilläkin kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, samantyyppinen kuin täytetty mureke.

    VastaaPoista
  3. Alkaa houkutelle minuakin, vähärasvaista ja maistuvan näköistä, riittää sitä paitsi useampaankin ateriaan.

    VastaaPoista
  4. Saan aikuiset lapset luoksemme syömään ensi viikolla. Taidan tehdä tämän ;)

    VastaaPoista
  5. katriina,
    oli myös helppoa ja nopeatekoista.
    Jos haluaa voi sienistä tirisyttää nesteet etukäteen pois kuumalla pannulla, samoin kurpitsoista voi poistaa siemenosat. Ei tosin välttämätöntä, neste toisaalta pitää mureketaikinan mehukkaana.

    VastaaPoista
  6. Lastu,
    Kun on enemmän syöjiä, niin nämä uuniruuat ovat huolettomia, kypsyvät vähän kuin itsekseen.

    VastaaPoista
  7. Tiistai meni ihanasti: tämä ruoka sai kiitokset, jotka välitän Sinulle! Muruakaan ei jäänyt jäljelle, niin hyvältä se maistui.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.