torstai 22. tammikuuta 2009

Caesarin uunilohi

Tein uunilohta uudella tavalla. Mieheni oli joskus tallentanut Hesarin ruokasivuilta minulle tämän ohjeen lehtileikkeenä. Kun järjestin työpöytääni, putkahti ohje eteeni ja päätinpä kokeilla. Tämä oli hyvä ohje. Tallennan sen nyt tänne blogiarkistoon, täältä se parhaiten löytyy. Tämän ruokablogin tarkoitus on juuri ruoka- ja muiden ohjeiden tallentaminen blogiarkistooni.

Caesarin uunilohi

600 g lohifilettä ( merilohi )
2 dl raastettua parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijonsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
kevätsipulia tai persiljaa







Aseta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita öljystä ja parmesaanista notkea tahna. Mausta se sinapilla, murskatulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Sivele tahna lohen pintaan.
Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.
Kypsennä kalaa 200-asteessa 30 minuuttia. Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua kevätsipulia tai persiljaa.
Valmistin lohen seuraksi salaatin, jossa pehmeää lehtisalaattia, kevätsipulia, punaista paprikaa ja avokadoa, päälle ripaus oliiviöljyä. Tuore maalaisleipä sopi hyvin mukaan.

Kuvani ovat hieman "tärähtäneitä", syytä en tiedä. Joskus sattuu näin.

2 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita sinulla taas täällä!! Vaikka en varsinainen kalanystävä ole, on lohi suosikkini. Tätä uunilohta ja aiemmassa postauksessasi olevaa lohilaatikkoa on kyllä pakko kokeilla!! Salaattiohjeita myös kaipaa, on kiva kokeilla uusia juttuja; kuten tässä tuo avokado! Mustikka-vadelmapaistos taitaa myös jonakin viikonloppuna paistua uunissani... Kiitos ohjeista!

    VastaaPoista
  2. Jantiina, kiitos käynnistäsi. On mukava saada kommenttia. Se on kuin tervehdys hei täällä minä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.