torstai 15. tammikuuta 2009

Lohilaatikko

Pitää hieman heti alkuun kehaista. Sattumaltako vaiko mistä johtui, mutta mielestäni tänään söimme parhaan lohilaatikon, jonka olen koskaan tehnyt. Ja aika suuripiirteisellä ohjeella. Hieman säveltäen.

Lohilaatikko

400 g lohifilettä
8 perunaa keskikokoista
1 sipuli
suolaa, valkopippuria
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa (10%)
1 dl tomaatti-vuohenjuusto ruokakermaa
2 dl maitoa
juustoa






Leikkaa lohi paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Silppua sipuli. Aseta perunaviipaleista puolet voidellun vuuan pohjalle. Asettele päälle lohipalat, ripottele niille suolaa ja valkopippuria myllystä. Levitä päälle silputtu sipuli. Lisää loput perunaviipaleet ja vielä ripaus suolaa.
Sekoita kananmunat, kermat ja maito. Kaada vuokaan. Kypsennä 180-asteessa kiertoilmauunissa n 45 minuuttia. Lisää kypsennyksen puolivälissä pinnalle juustolastuja. Vuolin pinnalle jääkaapista löytynyttä juustojämää.

5 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Aika paljon erilaisia kermoja ja maitoja. Itse olen tehnyt vähän yksinkertaisemmalla ohjeella eli pelkällä ruokakermalla, mutta tämä on varmasti vähän mehevämpi ja muhevampi!

    VastaaPoista
  2. Tulin kertomaan, että tein siskonmakkarakastikkeen (ohjeesi viime syyskuulta). Olipa hyvää, kiitos ;).

    Taidan koota ohjeistasi KOTONA-keittokirjan. Valitsen siihen reseptisi, jotka ovat menneet kokeiluuni ja maistuneet.

    Lohi on eräs suosikeistani. Tätä lohilaatikkoa valmistan jossain vaiheessa varmasti.

    VastaaPoista
  3. Sooloilija, minulla vaan sattui olemaan jääkaapissa nuo kermat. Hyvä että sattui tomaatti-vuohenjuusto antoi hyvän säväyksen laatikolle.

    VastaaPoista
  4. Lastu,
    Se onkin ehkä parasta, mitä siskonmakkarasta saa, nimittäin tuo kastike. Meilläkin tykätään siitä.

    Kiitos luottamuksesta, jos oikein kirjaksi asti olisi.
    Tuo lohilaatikko oli tod hyvää kuin vähän vahingossa syntynyt.

    VastaaPoista
  5. miksi tehdä noin vaikean kautta?
    laita peruna-sipuli pussi ,,graavilohta,kermaa taas perunaa
    päälle pekonia ja uuniin

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.