lauantai 31. tammikuuta 2009

Appelsiinijogurttivaahto

Tähän vuodenaikaan on tarjolla mehukkaita appelsiineja. Ne ovat myös hyvä C-vitamiinilähde, joten ei haittaa vaikka jokapäivä niitä popsii vähintään yhden. Tänään tein tätä jälkiruuaksi pihviaterian päätteeksi. Ohje on Ruokamaailmasta.

Appelsiinijogurttivaahto

Valuta jogurtista neste pois, vähintään 2 tuntia. Tee se esimerkiksi kaatamalla jogurtti suodatinpapereilla vuorattuun siivilään. Kuori ja paloittele appelsiinit. Vaahdota kerma. Vatkaa jogurtti kerman joukkoon, lisää sokeri ja appelsiininpalat. Pese ja raasta limetin kuori ja lisää vaahtoon. Tarjoile jälkiruokana tai välipalana.

Tämä oli todella hyvää, ei liian makeaa.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuullostaa, mutta aina puuttuu jotain ainesta jääkaapista, tällä kertaa kerma, ja appelsiinejakin on vain yksi. Joten teko siirtyy ensi viikolle.

    VastaaPoista
  2. Sooloilija,
    Tätä voi tehdä ilman kermaakin, silloin kaloreita on vähemmän. Tietysti kerma pehmentää makua mukavasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.