sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Pestokuorrutettu uunilohi ja porkkanakastike

Norjalainen merilohi oli Stockmanin Herkussa vain 6,95 euroa kilo, sitä oitis ostin puolisen kiloa.
Muistin Polkkapossun ihanat lohiohjeet ja nappasin sieltä tämän ohjeen, jota hieman muuntelin isommaksi, koska kalaakin oli enemmän. Kastikkeen määrää pienensin meille sopivaan mittaan, jotta kuluu kerralla kaikki.

Pestokuorrutettu uunilohi

500 g merilohifilettä
reilu 2 rkl punaista pestoa
2 rkl smetanaa (ap oli majoneesia)
2 rkl parmesaania raastettuna

Sekoita ainekset keskenään. Lusikoi tasainen kerros lohifileen pintaan ja paista 200-asteessa n 20 minuuttia. Meillä halutaan lohi täysin kypsäksi, joten 12 minuuttia on liian lyhyt aika meille.




Porkkanakastike (ap nektari)

1 rkl etikkaa
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl porkkanamehua (Biotta)
1 rkl kalafondia
suolaa
maizenaa

Keitä kattilassa etikkaa niin, että se haihtuu lähes kokonaan. Mittaa kattilaan yhtä paljon porkkanamehua ja kermaa. Keitä kokoon n puoli tuntia. Lisää kalafondi ja suola. Suurusta kevyesti maizenalla.
Kuullotin voissa valkosipulimurskaa ja kurkkukuutioita lisukkeeksi.

4 kommenttia:

  1. Juuri eilen katselin tätä reseptiä sillä silmällä ja ajattelin, että täytyy tehdä tällaista seuraavan kerran kun ostan lohta. Ihanalta näyttää tämä sinunkin versiosi!

    VastaaPoista
  2. Sanna tämä oli hyvää, kastikkeesta pidin . Se voisi sopia myös broilerille.

    VastaaPoista
  3. Ihanalta kuulostava lohi, olispa lohi täälläkin noin edullista...

    VastaaPoista
  4. Yaelian, merilohi on täällä edullista, mutta mitä edemmäksi pohjoisen merestä etelämpään mennään, niin hinta nousee

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.