torstai 18. joulukuuta 2008

Uuniohrapuuro

Uuniohrapuuro on minulle parasta puuroa, kaurapuuro on kakkonen ja riisipuuro vasta kolmonen.
En osaa selittää, miksi näin yksinkertainen ruoka on niin hyvää. Tosin tätä ei tule kovin usein tehtyä, mutta nyt on sen aika. Ruokahan kypsyy itsekseen uunissa. Samanaikaisesti voi tehdä kaikkea muuta kuin ruokaa. Käytin Myllyn Paras esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita. Laitoin edellisenä iltana ryynit likoamaan, jotta ne hautuisivat muheviksi uunissa.

Uuniohrapuuro

3 dl ohrasuurimoita esikypsytettyjä, rikottuja
1 1/2 l maitoa
1 tl suolaa

Laita ryynit turpoamaan veteen edellisenä iltana. Valuta vesi pois ryyneistä ja mittaa kaikki aineet uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 1 tunti 15 min.

Ohje on Myllyn Paras-paketista. Puuron voi valmistaa myös laktoosittomana. Maidon tilalla käytetään tuoremehua.

Vaikka puuroon syntymyt kuori näyttää ruskealta, se on pehmeää. Kuoren alla puuro on hautunut muhevaksi.





Meillä nautitaan lämmin puuro voimariinin ja kylmän maidon kera. Kylmänä se sopii nautittavaksi mehukeiton, pakastemansikoiden tai -mustikoiden kera.

4 kommenttia:

  1. Mä olen tehnyt tuota samaa uuniohrapuuroa ja joskus laittanut yöksi miedolle lämmölle uunniin. Aamulla on ollut ihana herätä puuron tuoksuun. Herkkua!

    VastaaPoista
  2. rossana, sama täällä puuroista parhaimpia

    VastaaPoista
  3. Innostuin tästä tekemään itsekin uunipuuroa ja laitoin linkin tänne. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  4. Juuri hujautin uuniin ohraryynipuuron kypsymään – toisen kerran tänä vuonna, kiitos KOTONA-blogin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.