tiistai 30. joulukuuta 2008

Kinkku-perunalaatikko

Joulukinkkuun ei olla vielä kyllästytty. Syödäänhän sitä vain kerran vuodessa. Eihän siihen voi kyllästyä, kun sitä voi piilottaa erilaisten ruokien uumeniin. Tämä laatikkoruoka oli maistuvaa ja melkeinpä makeaa.

Kinkku-perunalaatikko

7-8 keskikokoista perunaa
1 iso sipuli silputtuna
100 g savustettua ylikypsää kinkkua kuutioina
50 g joulukinkkua kuutioina
2 dl ruokakermaa (10%)
1 dl rasvatonta maitoa
1 tl sormisuolaa

Viipaloi kuoritut perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulisilppu kevyesti. Kuutioi kinkut. Laita voideltuun uunivuokaan puolet perunaviipaleista, päälle sipulisilppu ja kinkkukuutiot. Levitä päälle loput perunaviipaleet. Kaada puolet kermasta ja maidosta, johon on sekoitettu suola, vuokaan.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Lisää loput kermasta ja maidosta vuokaan kypsymisen aikana.

1 kommentti:

  1. Hei! Tulin kotiinmökin syyssiivouksesta ja mietin, onko kotona mitään ruokaa. Onneksi löysin tämän ohjeen, jota pikkuisen muunsin. Lihana oli Lidlin Oldenhäuser-possusäilyke. Laitoin kaksi isoa sipulia ja kaksi valkosipulinkynttä. Paistoin 1 t 30 minuuttia, osan aikaa folion alla. Pinnalle laitoin korppujauhoa ja muutaman Oivariini-nokareen.Olipa hyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.