torstai 4. joulukuuta 2008

Katkarapusalaatti

Kevyt salaattiateria oli vuorossa tänään. Sysäyksen tähän ruokaan sain, kun pakasteesta löytyi pussillinen jättikatkarapuja. Siitä sain alun salaatintekemiseen. Lähikaupasta löytyivät myös muut puuttuvat ainekset, salaatit, purjo ja smetana. Smetana sopii hyvin pyöristämään katkarapujen kalaisan kirpeän maun. Valmiit pikkupatongit paistettiin hieman ennen tarjoilua.

Katkarapusalaatti

500 g kuorittuja jättikatkarapuja
3 kotimaista tomaattia tai kirsikkatomaatteja
0,5 purjoa
kurkkua
ruukku- ja tammenlehväsalaattia

Kastike:
2 dl smetanaa
2 tl Dijon-sinappia
tilkka omenaviinietikkaa tai valkoviiniä
valkopippuria





Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi ne sopiviksi kulhoon. Pilko tomaatit isohkoiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi kurkku. Leikkaa purjo ohuiksi suikalerenkaiksi. Sekoita salaattiainekset kevyesti kulhossa ja annostele lautasille.
Sekoita kastikeainekset keskenään ja lisää joukkoon katkaravut. Jätä muutama katka koristeeksi. Nostele kastike annoksen keskelle ja ripottele päälle muutama katkarapu.
Tarjoa lämpimien patonkien kera.

Katoin pöytään vesilasit, mutta mieheni muistutti että kaapissa on avattu punaviinipullo, joten laseihin vaihtuikin punaviini. Tämä salaatti oli raikasta ja kastike katkoineen oli erinomaista.

Salaatti sopii alkuruuaksi, meillä runsas salaattiannos oli nyt pääruokana.

4 kommenttia:

  1. Oikein hyvältä kuullostaa, vaikka Itsenäisyyspäivän salaatiksi. Pistetäänpä korvan taakse.

    VastaaPoista
  2. Sopii tosiaan Itsenäisyyspäivänä vaikka alkuruuaksi tai kevyeksi iltapalaksi.

    VastaaPoista
  3. varmasti hyvää. taas tosi houkuttelevia värikkäitä kuvia ettei voi kun kuolata!

    VastaaPoista
  4. Risulinna,
    Oli hyvää. Keittiössä saa valoisia kuvia, kun siellä on nuo halogeenit, niistä tulee kirkas ja puhdas valo.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.