Kasvislasagnea olen tehnyt ennenkin ja täällä näyttää olevan siitä ohje, mutta nyt tein hieman uudella otteella. Nimittäin taas oli syynä kokoonpanossa ruokaappien sisältö. Se määräsi lasagnen koostumuksen.
Kasvislasagne
8 lasagnelevyä
1 kesäkurpitsa
1 pitkulainen punainen paprika
200 g tuoretta pinaattia
muutama kukkakaalinuppu
öljyä
2 tl kuivattua oreganoa, 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
juustoraastetta
Juustokastike
7 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
100 g Bonjour Creme pippusekoitusjuustoa
1 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
Pese kasvikset. Jalkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja kanta ja paloittele.
Paloittele kukkakaalikukinnot pieniksi. Kuullota kasviksia hetki öljytilkassa pannulla. Paista huuhdeltuja ja valutettuja pinaatinlehtiä pannulla niin, että neste poistuu. Mausta kasvikset.
Valmista juustokastike. Sekoita kylmään maitoon vehnäjauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoittaen 5 min. Lisää kastikkeeseen sulatejuusto. Mausta. Sekoita kunnes juusto on sulanut.
Kokoa lasagne voideltuun vuokaan. Ensin juustokastiketta, lasagnelevyt, pinaatti- ja kasvisseosta, kastiketta, lasagnelevyt, kasvikset ja kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.
keskiviikko 17. joulukuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
nam.. mikäs on lasagnea parempaa. Kiva varioida tuon klassikon kanssa joskus. Itse käytin joku aika sitten eka kertaa pinaattia lasagnessa..
VastaaPoistaSama täällä, välillä pitää tehdä lasagnea eri versioin.
VastaaPoista