Sunnuntaina valmistin kalkkunafileen uunissa. Punajuurikastike, jota oli jäljellä lauantailta, sopi fileelle hyvin.
Kalkkunafilee
1 kg kalkkunafileerulla maustamaton
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl punaista pestoa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl inkiväärisiirappia
2-3 valkosipulinkynttä murskeena
2 dl vettä uunivuokaan
Poista fileerullasta verkko ja aseta file uunivuokaan. Sekoita mausteet keskenään ja levitä fileerullan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70-astetta. Punajuurikastikkeen ohje Kuhafilee-blogissa.
Uuniperunat ja -porkkanat
Perunaa ja porkkanaa lohkoina, öljyä, suolaa, mustapippuria, chilijauhetta, inkiväärisiirappia
Sekoita mausteet ja sekoita juureksien joukkoon. Kypsennä samanaikaisesti uunissa kalkkunan kanssa.
Kalkkunafilee oli mehukas ja sopivasti maustettu. Jouluksi varaan kalkkunafilerullan kevyempänä vaihtoehtona.
tiistai 9. joulukuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kalkkunanfilee on hyvää ja kevyttä.Ennenkuin lopetin lihansyönnin,kalkkunanrinta oli lempilihaani(punaista lihaa olen vältellyt teinistä saakka).Täällä kasvatetaan paljon kalkkunoita ja joka supermarketista saa kokonaisen kalkkunarinnan,jos haluaa. Tuollaista valmiiksi laitettua rullaa kuten Suomessa en ole nähnyt.Yleensä päällystin sen yrttitahnalla ja sitten uuniin.
VastaaPoistamua kadehsituttaa nää punajuuriherkut. meillä kun Pastis ei allergiasyistä punajuureen koske, niin en viitsi kauheasti niitä väkästellä. punajuurimuffinssit saivat aikaan jo pienimuotoista mökötystä ;)
VastaaPoistaYealian,
VastaaPoistaRulla oli muotoiltu fileestä lankaverkolla, jonka poistin ennen kypsennystä.
Kalkkunafilee on mukavan kevyttä verrattuna possuun.
Hyppysellinen,
VastaaPoistaPunajuuresta saa todella monenmoista hyvää. Mutta jos on allergiaa ei kannata riskeerata.