Tänään tein lounaaksi pizzaa. Pakasteesta löytyivät valmiit pizzapohjapallot. Olin jemmannut ne sinne muutamia viikkoja sitten. Nyt päästiin oikein helpolla ruuanlaiton suhteen, kun täytteetkin saatiin jouluherkkujen jämistä, kinkkua, luumuja, herneitä. Kopsasin tähän pizzapohjaohjeen.
Pizzapohja a la Peter Reinhart(3 pizzaa)
5 1/3 dl vehnäjauhoja
vajaa tl suolaa
vajaa tl kuivahiivaa
noin ½ dl oliiviöljyä (tämän voi jättää pois jos haluaa, silloin tulos on kuivempi pizzapohja)
2.1 dl jääkylmää vettä
Täyte
Kaulin pizzat ohuiksi suoraan Lekuen paisto/kaulinalustalle.
Levitä pohjille
Dion hunajasinappia ja tomaattiketsuppia
Suikaloituja kuivattuja meheviä luumuja
Vihreitä herneitä
Aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita (öljyssä)
Joulukinkkusuikaleita
Kuivattua oreganoa ja hieman juustoraastetta
Paista pizzoja 220-asteessa noin 8 minuuttia.
Hyvältähän pizza maistui ja kinkku sopi tähän kokoonpanoon hyvin. Sinappia ja ketsuppia olisin voinut levittää hieman enemmän, mutta eipä tämä varovaisuuskaan haitaksi ollut. Pohja oli sopivan ohut ja kevyt. Tosin paksu pannupizzakin sopisi toteutettavaksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
ihania <3 pizzoja. mikä siinä on että pizza maistuis melkein aina?!
VastaaPoistaPitää joskus hiukan romantisoida ruokaakin.
VastaaPoistaIhania sydänpizzoja!
VastaaPoistaKauniin näköisiä pisoja, vaikka luumu pitsatäytteenä tuntuu hiukan erikoiselta :) Omaa kinkun jämäämme hyödynsin tekemällä siitä pasta Carbonaraa. Aineet löytyivät kotoa, oli tosi hyvää eikä maistunut ollenkaan joulukinkulle :)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaHieman "hulluttelin" ja ihan hauskathan niistä tuli
Katilein,
VastaaPoistaMuuten luumu ei ollut ollenkaan hassumpi vaihtoehto possupitsalla.
Pehmeitä maistuvia suikaleita.