sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Kuharullat punajuurikastikkeella

Itsenäisyyspäivän päivällisen pääruoka oli kalaa. Olen hieman muuttanut Ruokalan sivuilla ollutta ohjetta. Kastike oli näin ensikertaa valmistettuna aikaavievä, mutta muutoin kala rullautui sutjakkaasti uuniin. Kannattaa käyttää hanskoja punajuuria kuoriessa, kädet säästyvät punnerrukselta.

Kuharullat punajuurikastikkeella 4:lle

4 kpl kuhafileitä, nahaton ja ruodoton
150 g tuoretta pinaattia
maldon suolaa
valkopippuria myllystä

uunivuokaan:
2 dl kuivaa valkoviiniä, käytin kasvislientä
1 sitruunan mehu









Punajuurikastike


50 g voita
2 dl kermaa, käytin 15% Floraa
2 dl valkoviiniä
1 rkl hunajaa
1 rkl etikkaa
valkopippuria myllystä
maldon suolaa

Valmista ensin kastike. Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuullota niitä hetki voissa. Lisää kerma ja valkoviini. Keitä kunnes punajuuri on pehmennyt ja kastike kiehunut vähän kasaan. Soseuta kastike . Lisää hunaja, etikka ja ripaus valkopippuria.

Mausta kuhafileet, Nosta pinaattia kuhan päälle ja kääri kala rullalle. Kiinnitä cocktailtikuilla. Nosta kalarullat uunivuokaan, kaada vuokaan valkoviiniä ja purista sitruunamehu. Kypsennä rullia 180-asteessa noin 15-20 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta.
Irrota tikut ennen tarjoamista.

4 kommenttia:

  1. vau mitkä värit! maistuis just nyt. kuhaa ei olekaan syöty pitkään aikaan.

    VastaaPoista
  2. Niin ja lisäksi kevyehkön hyvää.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi hyvältä ja punajuurikastike antaa ihanan värin.

    VastaaPoista
  4. Kerrassaan upea ateria! Kuha on ihan huikean hyvää, joten tätä sapuskaa söisin kyllä erittäin hyvällä ruokahalulla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.