maanantai 1. joulukuuta 2008

Joulutortut

Katselin sunnuntaiaamuna Jamie Oliverin ruokaohjelmaa Neloselta. Hän valmisti piirakkaa ja muffinseja. Mieluisalta kuulosti lausahdus: Voitaikinaa ei kannata itse valmistaa. Valmiit voitaikinat ovat verrattoman hyviä. Minulla oli pakasteessa ostettuna Myllyn Paras- voitaikinalevyjä, vähälaktoosisia, sokerittomia, eivät sisällä kananmunaa. Valmiiksi kaulittuja makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin, 100 g sisältää 385 kcal.

Pikkujouluna eli ensimmäisenä adventtisunnuntaina meillä leivottiin ensimmäiset joulutortut.
Valmis taikina on hyvää ja lehtevää. Leipominen on myös helppoa ja nopeaa. Minusta joulutortut pitää paistaa samana päivänä kuin ne tarjotaan. Pakastetaikinasta voi paistaa juuri sen verran kuin kerralla tarvitsee.
Torttujen täyte on klassinen luumumarmeladi. Sen levitän tortuille viimeisenä, kun sakarat on jo käännetty.

5 kommenttia:

  1. Myllyn paras on todellakin paras noista myytävistä torttutaikinoista.

    Joskus teen itse rahka-margariinitaikinan. Isoäitini tekee kermaviili-voitaikinan. Kaikki ne on hyviä! Nam!!

    VastaaPoista
  2. Tortut ovat hyviä, minäkin tein niitä eilen. Täällä ei ole valmista luumutäytettä, mutta sitähän on helppo valmistaa kuivatuita luumuista. Valmistaikinoitakin on montaa eri sorttia, mutta vasta vähän aikaa sitten tuli markkinoille taikina jossa käytetty voita, olisko se ollut niiden meilien johdosta, joita lähetin valmistajille.....

    VastaaPoista
  3. Tortut on parhautta. Mustakin Myllyn paras on paras valmistaikina.

    VastaaPoista
  4. Sooloilija,
    Minä valmistan tänä jouluna valmistaikinasta sekä makeat tortut että suolaiset pikkupurtavat.

    Yaelian,
    Tosiaan kuivatuista luumuista saa hyvän täytteen, voipa lisätä mukaan hieman joulumausteita kanelia ja neilikkaa.

    Tytti,
    Jouluun tortut kuuluvat vakiotarjottavana, eivät ole liian makeita.

    VastaaPoista
  5. oi että, pitäisi kyllä jo tehdä joulutorttuja 1. kertaa tänä vuonna.. ne on vaan niiin hyviä! Kaunis jouluinen kuva sinulla niistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.