perjantai 19. joulukuuta 2008

Taatelikakku

Tänään leivoin taatelikakun, ohje oli taatelipussin kyljessä. Tämä on ehkä helpoin taatelikakku, hyvin klassisen yksinkertainen ilman kahvia, suklaajauhetta ja rusinoita. Antaapa vain taatelien maistua. Kakku on myös tarpeeksi pieni saada sopivia viipaleita monen muun tarjottavan joukkoon. Kukapa jaksaisikaan mahtisuuria kakkupaloja jouluna. Perheemme perinne taatelikakkua jouluna on jo toteutunut.

Taatelikakku

1 pussi (250g) kuivattuja taatelipaloja
3 dl vettä
1 dl sokeria (tosin ohjeessa oli 1,5 dl)
200 g voita (ohjeessa margariinia)
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja










Keitä taatelipalat soseeksi veden ja sokerin kanssa. Sekoita joukkoon voi ja anna seoksen jäähtyä. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175-asteessa n 1 tunti.
Ripottele pinnalle tomusokeria tarjolle vietäessä. Nyt tämä kakku menee jääkaappisäilytykseen jouluun saakka.

9 kommenttia:

  1. Well, well, well!
    Good food!!! Have a nice weekend.

    VastaaPoista
  2. Tämän kakun aion leipoa jouluksi, kiitos ohjeesta ;)

    VastaaPoista
  3. Kaunis vuoka, tulee nätin näköinen kakku!
    Taatelikakku on aina varma valinta jouluksi. Yhden olen jo tehnyt ja se on jo syöty.

    VastaaPoista
  4. Lastu,
    Onkin nopea ja oikean kokoinen ei siis liian iso.

    sooloilija,
    Minä säilytän kakun jouluksi. Pitää vielä leipoa vaalea kakku.

    VastaaPoista
  5. Taatelikakku on ehkä herkullisin ja mehevin joulukakku. Isäni leipoo aina taatelikakkua jouluksi ja siksi siitä tulee paljon kotoisia muistoja mieleen.

    VastaaPoista
  6. Tosi kaunis vuoka tosiaan sinulla - kakku on kauniin mallinen. Taateli kuuluu minunkin jouluun oleellisesti.. tykkään käyttää sitä monessa muussakin mutta jouluisiin kakkuihin ilman muuta!

    VastaaPoista
  7. kaisa,
    meillä joulun kahvipöytä ei olisi jouluinen ilman taatelikakkua

    risulinna
    taatelit kakussa ja kuivatut ehjät taatelit viipaloituna salaatissa ja jälkiruuissa maistuvat myös

    VastaaPoista
  8. Tuossa kakussa on hyvin kaunis pinta ja muoto. Onko sinulla silikonivuoka?

    VastaaPoista
  9. katriina,
    juu se on silikonivuoka

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.