keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Purjo-palsternakkakeitto

Viikonlopun raskaiden possuliharuokien jälkeen mieleni teki kevyempää ruokaa, keittoja ja salaatteja. Luin Omenapuun alla-blogia ja ihastuin heti Katriinan valmistamaan keittoon. Lukiessani tiesin, että tästä keitosta pidän. Sitä tein tänään enkä pettynyt, keitto on nyt siirtynyt meidän keittojemme joukkoon. Katriinan ohjetta mukaellen yksilöin ohjeen keittiössäni. Keitto sopii alkukeitoksi ja omenaisen makunsa takia erityisesti joulun aikana. Me nautimme tänään sitä pääruokana vaalean vastapaistetun leivän kera.

Purjo-palsternakkakeitto


1 purjo
2 palsternakkaa
2 hapokasta omenaa
öljyä
7 dl kasvislientä = vettä+1 kuutio
4 rkl Bonjour Creme pippurisekoitus-tuorejuustoa
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
Maldon suolaa, tarvittaessa







Huuhtele purjo ja leikkaa renkaiksi vihreää huippua lukuunottamatta. Kuullota purjorenkaat öljytilkassa. Kuori ja kuutioi palsternakat ja anna niiden kuullottua hieman purjon seurassa.
Kuori ja kuutioi omenat. Lisää purjo, palsternakka ja omena kasvisliemeen. Keitä kasvikset pehmeiksi ja soseuta. Lisää keittoon tuorejuusto, sitruunamehu ja ripaus mustapippuria. Anna keiton pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja odota, että juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Nauti vaalean leivän tai paahtoleivän kera.
Oli hyvää keittoa.

3 kommenttia:

  1. Tämä vaikuuttaa myös minun mieleiseltäni keitolta, taidan kokeilla tätä joku kerta. Tykkään sosekeitosta aivan valtavasti, mutta en ole saanut tehtyä niitä pitkään aikaan blenderini mentyä rikki. Onneksi olen kuulemma saamassa joulupukilta lahjaksi uuden sauvasekoittimen :)

    VastaaPoista
  2. Sanna, täällä myös pidetään keitoista. Olen kerännyt suosikkikeitot listalleni jatämä on yksi niistä. Tehdään aina silloin tällöin tätäkin.

    VastaaPoista
  3. Sinä teit sitä! Meillä se on myös vakiokeittojen listalla talvella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.