perjantai 1. marraskuuta 2013

Siitakesienimuhennosta uunilohella ja fenkolia

Valitsin puolikkaan lohifileen ja siitakesieniä. Lohi paistuisi uunissa
ja siitakkeista teen muhennosta. Fenkolista kypsytän lisukkeen.
Siitakemuhennos oli erinomaista, taidanpa kokeilla sitä pihveillekin.

Siitakesienimuhennos ja viipaloitua uunilohta 
Uunifenkoli
Uunifenkoli
Halkaise fenkolit  ja lohko puolikkaat kolmeen osaan. Poista kova kanta.
Keitä fenkoli suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia, 1 litra vettä ja 1 rkl suolaa.
Valuta fenkolit ja lado ne uunivuokaan.
Siitakemuhennos
1/2 purjo huuhdeltuna ja silputtuna
120 g siitakesieniä puhdistettuna ja pilkottuna
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk smetanaa ja 1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 tl suolaa, pari rouhaisua viherpippuria
3 rkl hienonnettua  tuoretta tilliä
Lohiviipaleet
550 g eli puolikas lohifileestä
1 tl suolaa, pari rouhaisua mustapippuria
rypsiöljyä
Fileoi filee isohkoiksi viipaleiksi, samalla on helppo poistaa nahka.
Mausta nahattomat palat molemmin puolin.
Nostele lohifilepalat uunivuokaan, jossa jo ovat fenkolit.
Lisää mukaan sienimuhennos. Lisäsin muhennoksen lohen reunoille.
Pirskottele fenkolin ja lohen päälle rypsiöljyä.
Kypsennä keskitasolla 200-asteessa noin 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.