Nyt se on tehty, nimittäin Henri Alenin munakas.
Samaan tyyliin olen tehnyt munakkaan itse myös, mutta kertaus on opintojen äiti
Täytin munakkaan sillä, mitä jääkaapista käteeni osui eli purjoa ja mangoldia.
Munakas on sekä ravitsevaa että nopeaa. Se sopii silloin, kun on kova
nälkä ja kiire saada heti syötävää. Ja myös silloin, kun kaappi on melkein tyhjä,
muuta vielä löytyy kananmunia, kermaa ja suolaa. Niitä pitää olla aina.
Munakas Henri Alenin tapaan
2 isoa kananmunaa ja 1 rkl kermaa, ripaus suolaa
Sekoita haarukalla kevyesti sekaisin.
Lisää kuumalle pannulle nokare voita, se sulaa heti.
Kaada pannulle munakasmassa ja sekoita lastalla massaa kauttaaltaan.
Kypsennysaika on n 50-60 sekuntia, lisää täytteet,
hienonnettu purjo ja mangoldi aivan viime sekunneilla.
Nosta munakkaan reuna puolikuuksi ja liuúta lautaselle.
Nauti välittömästi.
Täyte on siististi sisällä ja nyt vain suuta kohti.
Minäkin testasin tätä ja hyvä munakas tuli. Itse olin tehnyt ennen muutaman virheen munakasta tehdessä.
VastaaPoista