Sattumalta katselin Sikke Sumarin ruokaohjelmaa. Hän valmisti makkaroita,
joita kokeilen jossain vaiheessa. Nyt kiinnosti semifreddo, ajattelin lukuisia marjarasioita
pakasteessa. Mikäpä olisi sopivampaa kuin käyttää omia marjoja tähän ihanaan
jäätelömäiseen jälkiruokaan. Tein semifreddon muistin varaisesti ja laitoin pakasteeseen.
Piipahdimme kylässä ja sieltä tultua nautimme marjaisat semifreddot. Oikeastaan ne olivat jäätelöt
ilman lisäaineita. Hyvää oli ja seuraavaksi laitan semifreddoon taas jotain muuta.
Ennen semifreddoa ja kyläilireissua nautimme kevyen päivällisen. On vähän repsahdettu
ruoan suhteen ja nyt on otettava välillä kevyt linja. Pyöräytin mozzarella-luumu-paprikasalaatin.
Kylläpä se maistui pitkästä aikaa hyvältä. Makea luumu ja suippopaprika sopivat hyvin
yhteen ja tietysti myös mozzarella tasoitti sopivasti kokonaisuuden..
Vadelma-mustikkasemifreddo (4annosta)
2 pientä kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
1 1/2 dl kermaa vaahdotettuna
1 dl tomusokeria ja 1 rkl vaniljasokeria
vajaa desi vadelmia ja 2 dl mustikoita
Sulata pakastemarjat mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Painele haarukalla hieman rikki marjoja.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
Lisää keltuaisille tomu- ja vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot nostelemalla ja lisää joukkoon marjat Sekoita kevyesti.
Annostele vaahto annosmaljoihin. Laita pakastimeen n. 3-4 tunniksi.
Lisäsin päälle vadelmia.
Luumu-mozzarellasalaatti
jääsalaattia revittynä
pala kurkkua viipaleina, pala purjoa suikaleina
vajaa suippopaprika ohuina suikaleina
2 tuoretta luumua viipaleina
150 g mozzarellaa paloiteltuna
Kastike perinteinen
2/3 kylmäpuristettua oliiviöljyä ja 1/3 balsamicoa
ripaus suolaa ja ruokosokeria
Huuhdo kasvikset ja luumut. Pilko ja sekoita salaatti.
Sekoita kastike ja liruta se salaatille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.