maanantai 18. marraskuuta 2013

Mustikkagrumble

Grumblea on näppärä käyttää erilaisiim jälkiruokiin.
Eilen tein mustikkagrumlen ja  syyskuulla omenagrumblea.
Mustikat maistuivat kesältä ja kuten tiedämme ne ovat myös
oikeaa terveysruokaa.  Wikipedia kertoo mustikasta.
Laboratoriokokeet ovat osoittaneet että mustikan syöminen saattaa estää tai parantaa silmäsairauksia, kuten silmäpohjan rappeumaa, mutta tätä terapeuttista käyttöä ei ole tutkittu kliinisesti.
Tummansinisenä marjana mustikat sisältävät merkittäviä määriä antosyaniini-väriaineita, joiden käytön on kokeissa havaittu pienentävän useiden sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien, silmäsairauksien ja syövän riskejä. Antosyaanien lisäksi mustikoissa on protoantosyanideja, flavonoleja ja tanniineja, jotka toimivat antioksidantteina, ja niiden on havaittu laboratoriokokeissa vähentävän tulehduksia (inflammaatio).

Mustikkagrumble
reilu 1 dl mantelijauhoja
reilu 1 dl vehnäjauhoja
70 g pehmeää voita
reilu dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Sekoita ainekset tasaiseksi.
Murusta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 160-asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Murusta grumleksi. Kokoa annokset, kerroksittain mustikoita ja grumblea.
Lisää päälle kermavaahtoa tai kermalla notkistettua jogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.