sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Filelasturisotto

Eilen valmistin sisäfileestä pihvit. Tänään käytin fileen suipon pään risottoon. 
Filee oli niin pehmeän mehukasta, että veitsen kosketuksesta se mureni pieniksi lastuiksi.
Risotosta tuli herkullista ja taisi olla yksi parhaimmista risotoistani. 
Risoton lisukkeeksi paistoin puolitettuja kirsikkatomaatteja salaattipedille.
Ja jälkkäriä tietenkin. Pyöräytin mustikkagrumblea, siitä toisessa postauksessa.

Filelasturisotto  2 annosta

vajaa 2 dl arborioriisiä
1 keltasipuli silputtuna
2 rkl voita ja samanverran öljyä
n 5 dl lihalientä
vajaa desi kermaa 
250 g naudan sisäfilettä lastuiksi leikattuna
mausteina suolaa, timjamia ja mustapippurirouhetta
juustoraastetta
kirsikkatomaatteja, valkosipulia, mustapippuria ja basilikaa.
 
Kuumenna voi ja öljy kullanruskeaksi. Lisää sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti.
Lisää arborioriisi ja pyörittele riisiä pari minuuttia.
Lisää kiehuvaa  lihalientä  vähän kerrassaan, kun edellinen neste on imeytynyt.
Leikkaa liha lastuiksi jo ennen risoton valmistamista.Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla.
Kun risotto on melkein kypsää, kuumenna pannulla voi/öljyseos ja  paista lastut parissa minuutissa.
Lisää lastut risottoon, huuhtele kermalla pannuliemi siivilän kautta risottoon.
Lisää mukaa juustoraaste. Tarkista kypsyys ja maku.
Annostele ja lisää päälle vielä juustoraastetta.
Paista puolitetut kirsikkatomaatit öljyssä, lisää mukaan valkosipulilastut,
mustapippuria ja basilikaa sekä ripaus suolaa.
Tarjoa lisukkeena salaatin kera.
Lopuksi päälle persiljasilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.