perjantai 22. marraskuuta 2013

Maukas omenapiirakka

Omenapiirakka on hyvää tarjottavaa kaikille ja kaikenikäisille.
Meille on tulossa joukko kaikenikäisiä, joten leivoin pellillisen piirakkaa.
Mukailin Dansukkerin ohjetta, mutta poikkesin siitä heti ensi askelilla.
Nyt oli oiva hetki käyttää avattu ranskankermapurkki, kermaviilipurkki
ja loppuosa olikin alkuperäisen reseptin mukaista turkkilaista jogurttia.
Tähän ohjeeseen ei tule kananmunaa, enkä sitä nyt kaivannutkaan.
Huomenna tarjoan piirakkaa jäätelöpallon kera.

Maukas omenapiirakka
2 dl kermaviiliä, vajaa desi ranskankermaa, reilu 2 desiä jogurttia
2 dl sokeria  ja reilu tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja, reilu tl kanelia ja 1 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
3-4 omenaa kuorittuina ja viipaleina
päälle sokeria ja kanelia
Sekoita sokerit jogurtti-kermaviili-ranskankermaseokseen.
Sekoita vehnäjauhot, sooda ja kaneli, lisää jogurttiseokseen kevyesti sekoittaen.
Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Vuoka (25-30 cm) käy myöskin.
Kuori ja poista siemenkota omenoista. Leikkaa viipaleiksi ja lado piirakan päälle.
Ripottele omenoille kanelia ja sokeria.
Paista 225-asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoa jäätelön, jogurttikerman tai vaniljakastikkeen kera.
Puolukat sopivat hyvin tarjottavaksi tämän piirakan yhteydessä.

5 kommenttia:

  1. Tosi maukkaalta näyttääkin:)

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköistä, juuri sellaista kosteaa, eikä kurkkuun jäävän kuivaa. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Jael,
    Oli herkullista.

    Leena Lumi,
    Omenapiirakka on aina takuuvarmaa hyvää.

    Jonna H.
    Minäkin pidän kosteasta omenapiirakasta ja valitsin siksi juuri tämän

    Siiri,
    Kiitos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.