lauantai 2. marraskuuta 2013

Blinivohvelit porotäytteellä ja marjatäytteellä

Maistuvia blinivohveleita syötiin tänään sekä suolaisella että makealla täytteellä. 
Vohvelit ovat tietysti aina yhtä hyviä. Täytteet kruunaavat lopputuloksen.
Suolaiseen versioon käytin savuporoleikettä ja makeaan mansikkahilloa ja vadelmia.

Blinivohvelit porotäytteellä  
Taikina ( ohje Kodin Kuvalehti)
4 dl  kermaviiliä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2keltuaista
2 dl maitoa rasvatonta
1/2 dl voita
2 valkuaista
1 tl suolaa
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi.
Lisää hiiva, sokeri ja puolet jauhoista. Kohota taikinaa huoneenlämmössä
liinan alla 30-40 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lämmitä maito.
Lisää taikinaan maito, voisula, keltuaiset, loput jauhot ja suola.
Kääntele valkuaisvaahto sekaan.
Voitele kuuma vohvelirauta ja paista blinivohvelit.
Tarjoa lisukkeiden ja punasipulisilpun kanssa.
Porotäyte 
100 g kylmäsavuporoviipaleita
1 prk smetanaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 iso omena raastettuna
1 tl dijon hunajasinappia
1 rkl sitruunamehua
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
Irrota poroviipaleet ja lado ne päällekkäin. Leikkaa rouheeksi.
Vaahdota smetana vaahdoksi. Sekoita kaikki täyteaineet tahnaksi.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Tästä pinosta riitti vohveleita myös makeaan versioon.
Täytteenä
 Kesällä keitettyä mansikkahilloa,  sulatettuja pakastevadelmia ja ripaus sokeria,
kermavaahtoa ja ehjiä vadelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.