perjantai 29. marraskuuta 2013

Punainen papukeitto

Ajattelin ensin keiton nimeksi pikkujoulun papukeitto.
Päädyin kuitenkin punaiseen papukeittoon, koska keitto eio ole aivan 
tonttulakin punaista. Jos perinteisestä joulumenuusta luovuttaisiin,
 pikkujoulujen alkukeittona voisi olla punainen papukeitto ja pääruokana vaikkapa lohi.
 Kaapissa oli kookosmaitopurkki, joten sekin pääsi keittoon antamaan oman itäisen säväyksensä.
Kookoksen voisi sijoittaa itämaisten tietäjien asuinsijoille, 
niin tulisi jouluteemaa enemmänkin keitolle. 
 Keitosta tuli hyvää ja täyteläistä.

Punainen papukeitto 
 1 valkosipulinkynsi pilkottuna ja 1 rkl rypsiöljyä
380 g/1 prk tomaattimurskaa
400ml/1 prk kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
400 g/1 prk ruskeita papuja valutettuna
3 rkl sitruunamehua
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl fariinisokeria
ripaus mustapippurirouhetta
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja kasvisliemikuutio.
Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia
Lisää valutetut pavut ja anna kiehahtaa.
Mausta keitto sitruunanmehulla, persiljalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Mukavaa pikkujoulua kaikille sitä viettäville.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.