Tänään lauantaina valmistin sekä kallista että edullista.
Yhdistin ne ja kokonaisuus oli maukas ja maalaishenkinen.
Sisäfilee on kallista raaka-ainetta ja jäävuosalaatti edullista
ja jopa hyljeksittyä. Olen itsekin nyrpistänyt joskus lounaspöytien
salaattivalinnoille lähinnä iänikuiselle jäävuorisalaatille.
Nyt kohtasivat nämä kaksi sisäfilee ja jäävuorisalaatti eikä nyrpistetty.
Lea ja Risto Mustalammi ovat kasvattaneet naudan, josta sisäfilee on leikattu Snellmanin
lihatehtaassa. Hienoa, että fileen alkuperä kerrotaan kuluttajalle.
Sisäfilepihvit
Jäävuorisalaatti
Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen niiden valmistamista.
Valmista pihvien lämmetessä salaatti.
Poista salaattikerästä päällimmäiset lehdet.
Suikaloi jäävuorisalaattikerän puolikas ohueksi
Kuori ja leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi puolikas punasipuli,
erottele sipulisiivut puolirengassuikaleiksi.
Kuori ja poista siemenkota isosta omenasta, viipaloi suikaleiksi.
Kuori 15 sentin pala kurkkua, poista siemenet ja leikkaa tikuiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Sekoita kastike, 150 g ranskankermaa, muutama rouhaisu mustapippuria,
2 tl paprikajauhetta, 2 tl basilkaa, ripaukset suolaa ja sokeria.
Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Muotoile pihvit ja poista mahdolliset "roippeet". Pyyhi kuivaksi.
Kuumenna valurautapannu, lisää pannulle tilkka rypsiöljyä ja 2 rkl voita.
Kun rasva on tirissyt kauniin ruskeaksi, nosta pihvit 2 kpl pannulle.
Lisää mukaan pari rosmariinin oksaa ja murskattua valkosipulinkynttä.
Kun pihvit ovat 3 cm paksuja, paista 2 minuuttia per puoli. Pihvistä tulee medium.
Mausta pihvit mustapippurirouheella ja suolalla, kun olet kääntänyt pihvin.
Nosta pihvit lämpimälle lautaselle.
Kokoa annos ja lisää mukaan herkkukurkkua ja tomaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.