Tänään syntyi lounas siitä mitä jääkaapista löytyi,
eilistä spagettia ja Kivikylän nakkeja, muualta kuin jääkaapista löytyi
kananmunia ja persimon-hedelmää.
Persimon sisältää 90% hiilihydraatteja, mutta siitä huolimatta
puolikas sopi oikein hyvin. Yleensä sitä käytetään jälkiruokiin,
mutta päätin tänään toisin ja se sopi spagettiinkin.
Illalla valmistin vielä riisivanukkaan pakastemansikoille,
maistui raikkaalta ja oli sopiva kevyt iltaruoka.
Spagetti nakkien, kananmunan ja persimon-hedelmän kera
Paistoin pannulla tilkassa öljyä valutetun kokojyväspagetin.
Tuntui, että maku melkeinpä parani.
Lisäsin paloitellut nakit ja nekin saivat hieman väriä pannulla.
Kananmunan paistoin murusteeksi eli kokkeliksi. Yksi muna per annos.
Kokosin annoksen. Lisäsin viipaloitua persimonia päälle ja tuoretta persiljaa.
Lopuksi ripaus suolaa.
Riisi-mansikkavanukas
Sekoitin keitettyyn kylmään riisiin sokerilla maustettua kermavaahtoa.
Viipaloidut sulaneet pakastemansikat, joihin ei ole lisätty sokeria,
kasasin riisin kanssa kerroksittain annoksiksi.
Helppo ja raikas vanukas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.