torstai 7. marraskuuta 2013

Ruusukaali-porkkanapaistos

Hukkaviikko on meneillään, otin sen huomioon tänään, kun valmistin lounasta.
Kaupassa ei tarvinnut käydä, ruusukaalia olin varannut jääkaappiin tiistaina.
Keitettyä riisiä oli jäljellä viikonlopulta ja kaikki muu löytyi kaapista.
Vasta paahdetut meloninsiemenet tuli nyt käytettyä.
Ruoan maukas maku pyörii vieläkin mielessäni.

Ruusukaali-porkkanapaistos
400 g ruusukaalia halkaistuina
2 keskikokoista porkkanaa paloina
vajaa desi kevätsipulia silputtuna
nokare voita ja rypsiöljyä 
desi paahdettuja meloninsiemeniä
vajaa desi murskattuja pähkinöitä
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa, 2 tl luomusokeria, rouhaisut mustapippuria
vajaa desi kermaa
päälle persiljaa
Huuhtele ja halkaise ruusukaalit. Kuori ja viipaloi porkkanat.
Silppua kevätsipuli. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita ja ripaus öljyä.
Kuullota pannulla ruusukaalia pari minuuttia, lisää sipulit ja porkkanat.
Jatka kuullottamista muutama minuutti. Puserra joukkoon sitruunamehu.
Lisää siemenet ja pähkinärouhe. Mausta . 
Lisää kerma ja jatka kypsentämistä sekoittaen. Alenna lämpöä ja
anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Tarjoa kasvisliemessä keitetyn riisin kera.
Panulla loppuvaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Nam! Tulee ihan vesi kielelle, kun katsoo näitä kuvia. Ruoassa on todella herkulliset värit ja terveellisen tuntuinen raaka-ainelista :)

    VastaaPoista
  2. Paistos oli todella vietävän hyvää

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.