Punajuuren käsittely vaatii hieman vaivaa. Varasin serlaa lähettyville ja tietysti
käsineet käteen. Muutama pisara roiskuikin valkoisille kaakeleille ja kivitasolle.
Varsinkin saumauksista on heti pyyhittävä, että se ei imeydy pidemmälle.
Kaikki oli kuitenkin vaivan arvoista, keitto oli todella samettisen hyvää.
Keittiöpesuaineeni, 76 L:A Bruket, on parasta mitä tiedän. Se ei ole pettänyt koskaan,
kaikki tahrat ovat aina lähteneet putipuhtaiksi myös kahvijäljet mukeista.
Tuoksukin on raikas, sitruunaruoho/rosmariini. Huomasin, että sitä saa valmistajan
nettikaupasta Ruotsista, mutta myydään sitä Suomessakin.
Omani olen ostanut Turun Sisustuksen Koodista.
Punajuuri-kesäkurpitsakeitto
400 g punajuuria kuorittuina ja lpaloiteltuna
1 punasipuli hienonnettuna
1 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna + iso valkosipulinkynsi
voita ja rypsiöljyä kuullottamiseen
8 dl vettä ja kasvisliemikuutio
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa, 1 tl timjamia ja muutama rouhaisu mustapippuria
1/2 prk ranskankermaa
Päälle
punajuurisuikaleita, timjamia, mangoldia
pehmeää aurajuustoa, tilkka kermaa ja mustapippuria tahnaksi sekoitettuna
Kuori ja paloittele punajuuret. Silppua punasipuli.
Kuullota sipulia voi/öljyseoksessa ja lisää joukkoon punajuuri.
Jatka kuullottamista muutama minuutti ja nosta kasvikset kattilaan,
jossa on kiehuva kasvisliemi. Purista mukaan sitruunamehu.
Pese, halkaise ja poista siemenet kesäkurpitsasta. Leikkaa paloiksi.
Kuullota murskattu, paloiteltu valkosipuli pannulla ja lisää mukaan kesäkurpitsa.
Jatka kuullottamista ja lisää kesäkurpitsa kattilaan noin puolivälissä kypsymistä.
Keitä punajuuria kannen alla n 30 minuuttia. Ota muutama punajuurisuikale sivuun.
Soseuta keitto tehosekoittajassa. Nosta takaisin liedelle ja mausta.
Lisää mukaan ranskankerma. Tarkista maku.
Sekoita pehmeä aurajuusto, tilkka kermaa ja mustapippuria tasaiseksi tahnaksi.
Lisää punajuurisuikaleet, timjami ja mangoldi sekä auratahna keittoannokselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.