Tänään juhlitaan pikkujoulua. Siispä keittiön liesi on kylmä ja pöytä autio.
Ihan mukavaa mennä viettämään iloista iltaa jouluisten herkkujen äärelle.
Nautimme tänään päivällä lounasta kaupungintalon Amiga ravintolassa.
Se olikin positiivinen yllätys, ruoka oli hyvää ja jälkiruoka erinomaista.
Postaanpa vielä jokunen aika sitten tekemäni köyhät ritarit.
Niitä jokainen osaa valmistaa vaikka silmät kiinni.
Valitsin ritareiden päälle hieman kevyemmät täytteet eli hedelmiä.
Klementiinit ovat juuri nyt makeita ja mehukkaita ja sopivat oikein hyvin,
kuten banaanitkin. Variksenmarjoja oli vielä jääkaapissa ja ripauttelin niitä mukaan.
Tämä marja on oikea terveyspommi. Wikipedian mukaan variksenmarjat sisältävät runsaasti vitamiineja
ja kuituja ja niiden
kokonaisflavonoidimäärä on suurempi kuin millään muulla kotimaisella
marjallamme. Pohjoisen kansoille variksenmarja on ollut kautta aikojen
tärkeä C-vitamiinin (11 mg/100 g) lähde ja mauste.
Marjoista saadaan violettia väriä lankojen värjäykseen.
Köyhät ritarit
Käytin sämpylöitä halkaistuna. Upotin ne maitokananmunaseokseen, jonka maustoin
vaniljasokerilla. Paistoin kullanruskeiksi voinokareessa pannulla.
Levitin päälle sileää mansikkahilloa (itsetehty).
Lopuksi viipaloin pinnalle banaania ja lisäsin makeita klementiinipaloja.
Viimeisenä terveyspommit eli variksenmarjat.
Lounas
Valitsin lounaaksi salaattia, paistettua kesäkurpitsaa, pieni uuniperuna ja possunkasslerpihvit.
Jälkiruoka, pilkistää vain hieman vasemmalta, mustikka-mustaherukkakiisseli päällä kermavaahtoa.
Juomana puolukkamehu.
***
Keittiössä on nyt hiljaista, huomenna kokataan.
Nämä köyhät ritarit ovat kauneimmat, joita olen koskaan nähnyt!
VastaaPoista