Eilen jo tein tämän Vana Tallinn-juustokakun ja se sai vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Valitsin kakkuun tummia viinirypäleitä ja karambolan koristeiksi sekä sopivan värityksen
että raikkaan keveytensä vuoksi. Tämä juustokakku paistetaan uunissa. Kakku on tuhti, joten
pienehkö pala riittää kahvikupillisen seuraksi. Sopii nautittavaksi myös kuivan valkoviinin kanssa.
Vana Tallinn-juustokakku
Pohja
300 g suklaahippukeksejä
100 g sulatettua voita
1 rkl marsalaa
Täyte
300 g kermaviiliä 12 %
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
1 prk (150g) ranskankermaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 rkl sitruunamehua
Keksitaikina
100 g pehmeää voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl marsalaa
1 dl tummaa suklaata raasteena
Koristeluun
tummia viinirypäleitä puolitettuna
karambola viipaleina
Murskaa keksit. Lisää sulatettu voi ja alkoholi. Painele leivinpaperilla
vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Valmista keksitaikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vesi, jauhot, vanilja ja alkoholi.
Vaivaa palloksi ja lisää suklaaraaste.
Pyörittele noin kymmeneen litteän pallomaiseen osaan.
Kaada täyte vuokaan. Tiputtele keksipallot täytteeseen tasaisin välein,
niin että ne uppoavat täytteeseen.
Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Jäähdytä kakku ja koristele.
Vau, aivan mahtava koristelu! :)
VastaaPoistaSe lähti kakun väreistä.
VastaaPoista