torstai 31. lokakuuta 2013

Paahdettu porkkana-siemensalaatti

Tänään valmistin porkkanoista aterialle rungon. Lisäsin mukaan perunaa, mozzarellasalaattia, 
paahdettua sitruunaa. Lihapulliakin, jotka rikkoivat kasvisruokakokonaisuuden.
Lihapullat voi jättää pois. Alun pitäen olin ajatellut punajuurta, mutta unohdin keittää ne.
Lihapullien mukaan tuleminen johtui siitä, että sain pieniä yllätysvieraita. 
Ruokatoivomukset on täytettävä ja siksi lihapullat.

Paahdettu porkkanasiemensalaatti
Uuniperunaviipaleet
Mozzarellasalaatti 
5 porkkanaa soiroina
4 rkl oliiviöljyä, 1 rkl punaviinietikkaa
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna, oreganoa, cajunmaustetta ja suolaa
Sekoita kaikki ainekset marinadiksi.
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa pitkittäin neljään osaan ja asettele uunipellille.
Pese ja halkaise sitruuna ja nosta se pellille halkaistu puoli ylöspäin.
Paahdetusta sitruunasta voit puristaa mehua annoksille.
Valele marinadi porkkanoiden päälle. 
Lisää porkkanoille kourallinen auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä paahtamisen puolivälissä.
Paahda samalla uunipellillä vielä perunaviipaleita, ripota niille öljyä ja suolaa.
Paahda juureksia 200-asteessa noin 25 minuuttia.
*
Valmista mozzarellasalaatti. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lisää tomaattiviipaleiden
väliin mozzarella. Ripauta päälle oliiviöljyä ja ripaus mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.