Kuten lupasin, kirjoitan nyt sunnuntain jälkiruoan tänne.
Kaikki alkoi sienikeitosta, johon tarvittiin kaksi keltuaista,
jäljelle jäi kaksi valkuaista. En heitä hukkaan mitään, joten
ajattelin tehdä jälkiruoan johon voin käyttää valkuaiset.
Seuraavaksi tarkistin jääkaapin tilanteen. Sinne oli jäänyt desi kookosmaitoa,
puolikas purkki mascarponea ja avaamaton purkki kuohukermaa.
Pakastimessa oli marjoja yllin kyllin, valitsin mustaherukoita, mustikoita
ja vadelmia. Jääkaapissa oli mansikkahilloa. Granaattiomenasta tulisi ns kastike.
Mansikanmakuista tomusokeria oli vielä jäljellä desin verran.
Tästä lähdettiin kohti pavlovaa.
Marjapavlova
Marenki
2 kananmunavalkuaista, 1 dl tomusokeria, 1 tl omenaviinietikkaa
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää tomusokeria vähitellen.
Kun vaahto on tanakkaa lisää etikka sekoittaen.
Kuumenna uuni 125-asteeseen. Levitä vaahto uunipellille leivinpaperille.
Paista noin 1 1/2 tuntia eli, kunnes marenki on kiinteän kovakuorista.
Nosta marenki jäähtyneenä vadille.
Täyte
Levitä marenkipohjalle vajaa desi mansikkahilloa.
Lisää päälle 1 dl sulaneita, kevyesti sokeroituja mustaherukoita ja reilu desi mustikoita ilman sokeria.
Vatkaa desi kermaa pehmeäksi vaahdoksi, lisää mukaan desi mascarponea ja kookosmaitoa.
(Voit vatkata pelkkää kermaakin ellei muuta vaahdotettavaksi ole)
Lisää 2 tl vaniljasokeria ja vatkaa pehmeän kovaksi vaahdoksi.
Nostele vaahto marjoille. Lisää pinnalle hieman kohmeiset ja sokeroidut vadelmat.
Lopuksi raasta pinnalle vielä valkosuklaata.
Annoslautasille lisäsin raikkaita granaattiomenan siemeniä
Taas niin herkullista ja kaunis annos.
VastaaPoista