torstai 10. lokakuuta 2013

Porkkana-viikunarisotto broilerifileille

Pakkasin Nizzassa matkalaukkuuni kuivattuja viikunoita
Ajattelin tänään tehdä niistä jälkiruokaa, mutta päädyin lopulta 
risottoon, joka sopii hyvin broilerifileille.
Lisäsin mukaan vielä porkkanaraasteen ja yksinkertainen setti oli valmis.

Porkkana-viikunarisotto
Broilerifileet 
Risotto 
5 dl kasvislientä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
3 porkkanaa karkeana raasteena
nokare voita kuullottamiseen
1 1/2 dl huuhdeltuja, kuivattuja ja pilkottuja viikunoita
Kiehauta kasvisliemi. Lisää riisit sekoittaen. Anna kypsyä n 10 minuuttia kannen alla.
Kuullota porkkanaraaste voissa. Lisää risoton joukkoon.
Anna kypsyä 3-4 minuuttia. Lisää viikunat. Anna kypsyä 2 minuuttia.
Lisää joukkoon tilkka kermaa ja kermajuustoraastetta. Tarkista maku.
Lisää lopuksi parmesaaniraastetta.
Broilerifileet
Nosta fileet huoneenlämpöön, kuivaa ne serlalla.
Kuumenna oliiviöljy ja nokare voita pannulla.
Lisää pannulle fileet ja murskattu valkosipulinkynsi.
Paista fileitä noin 4 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
Vedä pannu pois liedeltä ja nosta päälle tiivis kansi. Broilerifileet saavat vetäytyä 
kannen alla, kunnes risotto on valmis.
*
Sekoita annoskulhoihin salaatti. Lisää ripaus suolaa ja oliiviöljyä.
Annostele fileet ja risotto, ripauta lopuksi pinnalle parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.