keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sipulimunakas ja nizzalainen mozzarellasalaatti

Terveisiä Nizzasta. Matka on tehty ja muistot tallennettu sekä kuviin että mieleen.
Kuten arvaatte, turistikohteissa riittää ruokapaikkoja.
Valinta on usein onnenkauppaa ja parin käynnin jälkeen hylkäsimme
Massena- ruokakadun ravintolat. Meillä ei kuitenkaan ollut ruoka pääasia,
vaikka Ranskassa ollaankin. Nautimme yksinkertaisesta ja hyvin tehdystä ruoasta.
Sitä löytyi riittävästi. Tulopäivänä nautimme ensimmäisinä aterioina
lounaaksi salaatit, perinteinen Nizzan salaatti ja oma valintani  oli mozzarellasalaatti.
*
Eilen illalla olimme täällä kotona. Tänään kävin läpi kaappeja ja löysin
lounaan ainekset, kananmunia, punasipulia, valkosipulia, porkkanaa ja kurkkua.
Niistä syntyi lounas ja se maistui taas kotoisalta.

Sipulimunakas
Tarvitaan
2 kananmunaa, 3 rkl vettä, ripaus ruususuolaa sekoitetaan kevyesti
puolikas isosta punasipulista viipaleina
yksi valkosipulinkynsi murskattuna ja pilkottuna
1 keskikokoa oleva porkkana raasteena
pala kurkkua viipaleina
ripaus mustapippuria
juustoraastetta
Sipulit kuullotetaan kypsiksi, lisätään munakasmassa.
Levitetään päälle porkkanaraaste ja kurkkuviipaleet sekä mustapippuria.
Annetaan hyytyä kypsäksi. Loppuvaiheessa juustoraaste.
Munakas valmiina pannulla ennen lautaselle kumoamista. 

*
Nizzalainen mozzarellasalaatti
Tomaattia, mozzarellaa, vihreää pestoa, rucolaa, pehmeälehtistä salaattia,
mustia kivellisiä oliiveja,  majoneesipohjainen kastike. Muutama kurkkuviipale.
Salaatti oli hyvää, kuten raaka-aineista voi  jo päätellä. Leipänä patonki.
Ruokajuomana talon valkoviini ja vesi.
-
Katuterassin punaiset aurinkovarjot siilaavat punaisen värin kuvaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.