Leivon makeaa silloin kun on vieraita tulossa. Nyt saimme ison joukon aikuisia ja lapsia vieraiksi.
Valitsin erilaisen mustikkapiirakan. Ensinnäkin ei tarvittu kananmunia ja pohjaan käytin
spelttijauhoja. Niitä ihan sen takia, että juuri sopiva määrä oli jäljellä
paketin pohjalla. Täytteeksi kopsasin omenaherkun kaurahiutaletäytteen.
Se sopi mustikoillekin ja valkoisena täytettä kruunasivat tuorejuustonokareet.
Ensikerralla vähennän hieman sokerin määrää, vähemmän makeutta on parempaa.
Makuasia tietysti, useat toki tykkäävät makeudesta.
Mustikkapiirakka kaurahiutaletäytteellä
Pohja
100 g voita huoneenlämpöisen pehmeänä
1 1/2 dl luomusokeria
1 1/2 dl spelttijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä voi ja sokeri tasaiseksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja
siivilöi voiseokseen, sekoita. Painele voideltuun keramiikkavuokaan.
Täyte
4 dl mustikoita pakastettuja hieman kohmeisina
50 g voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
Sulata voi ja lisää sokeri sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
Lisää mustikat piirakkapohjalle vuokaan.
Levitä päälle kauraseos.
Pinnalle
200 tuorejuustoa (philadelpia), 1 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
Sekoita tuorejuusto sokerien kanssa tasaiseksi.
Nostele juusto pinnalle nokareina. Lisää lopuksi vielä 1 dl mustikoita.
Paista uunin 200-asteessa noin 35 minuuttia.
Piirakka paistuneena.
Kylläpä on herkullisen näköinen mustikkapiirakka!
VastaaPoistaHauska idea! Minkälainen koostumus kauratäytteelle tuli? Rapsakan ja "puuron" välimuoto?
VastaaPoistaTässä voin muutenkin kiittää Sinua inspiroivasta blogistasi!
Hanne,
VastaaPoistaMaistui kyllä ja mikä mukavinta pieni pala riittää makeannälkään.
-V-,
Kauratäyte ei ollut rapsakkaa eli kaurahiutaleet irrallaan paahteisina.
Sekin onnistuu jos jättää voin pois ja sekoittaa vain fariinisokeria. Sehän ns sulaa paistettaessa hiutaleille. Pitää kokeilla sitäkin.
Tosiaan: sokeria vaikuttaa olevan liikaa. Itse käytän mustikka-kaurapiirakkaan korkeintaan desin sokeria pohjaan ja pinnallekin seokseen reilusti vähemmän. Mustikka kun ei ole kovin hapanta...
VastaaPoistaMaukasta oli varmaan...
oli se hyvää, mutta sokeria ensi kerralla vähemmän. Tosin palat saivat olla pieniä.
VastaaPoista