tiistai 15. lokakuuta 2013

Kirjolohifilee suppilovahveroilla

Kirjolohifileet näyttivät hyvin raikkailta ja tuoreilta kalatiskissä,
 enkä voinut vastustaa niitä. Ostin yhden ruodottoman kirjolohifileen.
 Aikaisemmin vihannesosastolla huomasin  freesit suppilovahverot, 
ne olivat jo ostoskärryissä. Nämä olivat päivällisen pääraaka-aineet.
Kotona mietin, miten yhdistän nämä kaksi, kalan ja sienet. Yleensä en hunnuta kalaa
kermaseoksiin, mutta nyt tein poikkeuksen. Kaikki johtui sienistä, sopiva täyteläinen
kastike yhdistäisi lopputuloksen. Muutoin ruoka on sopivan simppeli ja kypsyi 
kuin itsekseen uunissa. Taidanpa laittaa useammin kalasieniyhdistelmiä

Kirjolohifilee suppilovahveroilla
n 880 g  kirjolohifilee  nahka mukana
suolaa, valkopippuria, tuoretta timjamia
1 iso sipuli hienonnettuna
4 dl suppilovahveroita,  2 rkl öljyä, ripaus suolaa
Liemi
2 dl ruokakermaa luomu ja 2 tl currya
Voitele uunivuoka öljyllä. Laita kalafilee nahkapuoli alaspäin vuokaan.
Ripottele fileelle suola, pippuri ja tuoreen timjamin lehdet
Huuhtele ja valuta sienet, pilko niitä tarvittaessa.
Kuullota sipulisilppu ja sienet öljytilkassa, ripauta mukaan hieman suolaa.
Levitä sieni-sipuliseos kalan päälle. Mausta kerma currylla. Kaada se vuokaan.
Kypsennä 175-asteessa n 30-35 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoretta timjamia.
Keitä lisukkeeksi pitkäjyväriisiä, jonka mausteena vain suolaa.
Lisää riisille currylientä annoslautasilla. Naturel riisi sopii erinomaisesti tämän ruoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.