keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Paahdettu kaurahiutale-siemenmysli

Tänään toteutin sen, joka olisi pitänyt tehdä paljon aikaisemmin.
Parempi myöhään kuin milloinkaan. Paahdoin mysliä aamiaisjogurtille.
Olen käyttänyt aamiaisella pähkinää, marjoja, hedelmälohkoja, pellavansiemenenrouhetta,
kuivattua hedelmää. Hyväähän sekin on ollut, mutta  paahtaminen antaa oman
säväyksenä ja vaihtelu virkistää. Mielelläni paahdan itse kuin ostan valmista.
Löysin kaapista kaikki mitä tarvitsin ja pois jäivät ne jota ei ollut. Eikä haitannut yhtään.

Kaurahiutale-siemenmysli
5 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä, 1 dl mantelilastuja
1 dl pähkinärouhetta, 1 dl auringonkukansiemeniä
2 tl kanelia, 1 tl meiramia
2 rkl rypsiöljyä, 4 rkl hunajaa
Murskaa pähkinät. Sekoita kaikki ainekset.
Lisää joukkoon öljy ja hunaja sekoittaen.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda 150-asteessa noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä. Purkita. Nauti turkkilaisen jogurtin kera vaikkapa aamiaisella.
Lisään mukaan vielä marjoja mustikoita, puolukoita,
mansikoita eli sitä mitä pakasteesta löytyy.

2 kommenttia:

  1. Nam, takuulla hyvää ja terveellistä :)

    VastaaPoista
  2. Sitä se on. Paahtaminen on hyvä tapa kypsentää hiutaleet ja siemenet

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.