maanantai 21. lokakuuta 2013

Päärynäsalaatti

Tänään oli jääkaapissa viikonlopulta jääneitä rippeitä.
Niistä tuli runsaat ateriat ja säästyin kokkaamiselta.
Olen tarkka ruoan suhteen. Useimmiten valmistan täsmäannoksia,
mutta nyt oli porukkaa sen verran, että ylimääräistä jäi tälle päivälle.
Mitään en heitä hukkaan, vaan lämmitän ylijäämät liedellä pannussa.
Jauhelihamureke sopi hyvin lämmitettäväksi ja samoin risotto.
Kypsennetyt punajuuret ja kukkakaalit pilkoin kylmäksi salaatiksi.
Jotain makeampaa teki illallisen aikaan mieli. Niinpä kokosin
salaatin päärynöistä ja viinirypäleistä. Se oli aivan riittävä iltaruoka.

Päärynäsalaatti
Kuori kaksi päärynää ja kuutioi ne.
Pese ja halkaise viinirypäleet puolikkaiksi.
Murskaa puoli desiä pähkinöitä, manteleita ja
muutama valkosuklaapala.
Kokoa salaattiainekset annoslaseihin ja lisää päälle valkosuklaaraaste.
Raikkaaseen jälkiruokaan ei tarvittu kastikkeita. Päärynät olivat pehmeitä ja mehukkaita.

2 kommenttia:

  1. Simppeli on usein parasta!

    Minä olen hulluna päärynöihin ja tarkotus olisi opetella niistä myös jotain tekemään.

    Kiva ohje!

    VastaaPoista
  2. Hedelmiin pätee hyvin tuo simppeli ohje.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.