lauantai 26. lokakuuta 2013

Kermainen suppilovahverokeitto

Suppilovahveroita ei ole löytynyt "meidän" metsistä, joten turvauduin 
kaupan antiin.  Ostin sydänmaan aarteita eli Kaskein Marjan käyttövalmiita
suppilovahveroita yhden keiton verran  Huomasin vasta kotona, että
rasiassa on Hans Välimäen keitto-ohje. Se oli sopiva uusi vinkki sienikeitoksi.
Keitosta tuli hyvää ja maukasta myös vieraiden mielestä.
Meillä piipahti pari vierasta ja keitto oli juuri passeli neljälle.
Kuorrutin lisukkeeksi uunissa kaurajuustoleivät.

Kermainen suppilovahverokeitto
3 rkl voita
2 pienehköä keltasipulia silputtuna
150 g/1rs suppilovahveroita / pilko, liota ja huuhtele sienet
8 dl kanalientä /luomu tai kasvislientä
3 rkl vehnäjauhoja
2 keltuaista
1 1/2 dl kermaa
suolaa ja pippurirouhetta
Sulata voi ja lisää pilkotut sipulit ja sienet. Kuullota 10 minuuttia, mutta älä ruskista. 
Lisää joukkoon vehnäjauhot. Pyörittele 5-10 minuuttia sieniseoksen kanssa.
Älä ruskista. Kaada kanaliemi päälle ja keitä noin 10-15 minuuttia hiljaisella lämmöllä.
Sekoita keltuaiset kermaan ja lisää kuuman keiton joukkoon ohuena nauhana. 
Kuumenna varovasti, mutta älä kiehauta.
Lisää lopuksi suolaa ja pippuria maun mukaan sekä silaus voita.
Sekoita tehosekoittimessa ja tarkista maku.
Tarjoile joko uunissa paahdettujen juustoleipien tai paahtoleivän kera.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisesti tehty keitto. Itselläni on hieman suppiksia jääkaapissa, joten taidankin kokeilla tuota:)
    Mukavaa talviaikaa!

    VastaaPoista
  2. Nam, tarkoitus olisi myös enemmän nyt laittaa keitto-ohjeita kun ne ovat niin sopivia tähän vuodenaikaa, tämäkin kuulostaa niin herkulta. Katsotaan mitä saan aikaiseksi :).

    VastaaPoista
  3. Hanne,
    Keitto on täyteläistä, sienien maku just sopiva.

    Sarppu,
    Kannattaa kokeilla.
    Minulla on ollut tavoitteena keitto kerran tai kaksi kertaa viikossa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.