sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sitruunaiset broilerifileet peruna-porkkanakuutioilla

Broilerinfileet marinoituivat sopivasti sitruunamausteseoksessa sillä aikaa,
kun valmistelin perunat ja pari porkkanaa kypsennettäväksi.
Olin päättänyt kokeilla perunaa broilerin lisukkeena. Sitä yhdistelmää
tulee harvoin kokeiltua. Nyt sekä keitin että paistoin perunakuutiot.
Mukana oli myös pari porkkanaa. Hyvin sopivat broilerin kanssa.
Salaatin sekoitin, kun perunat kypsyivät ja fileet olivat jo uunissa loppukypsennyksessä.
Pääruoan jälkeen tein jälkkäriä, joka syntyi melkeinpä tähteistä. Marjat olivat pakasteesta.
Jälkiruoasta tulikin oikea unelma. Postaan huomenna tämän ihanuuden.

Sitruunaiset broilerifileet
Peruna-porkkanakuutiot keittäen ja paistaen  
Marinadi ja kastike  
Yhden, pestyn sitruunan mehu ja kuoriraaste,
2 rkl oliiviöljyä, 2 valkosipulinkynttä silputtuna, 2 tl curry-yrttiseosta, 2 tl viher-rosepippuriseosta,
1 tl kuivattua rosmariinia, 1 tl suolaa, 2 tl juoksevaa hunajaa
Sekoita kaikki ainekset  marinadiksi.
6 kpl broilerin ohutfilettä, kuivaa ja pyörittele fileet marinadiin.
Anna fileiden marinoitua 20-30 minuuttia huoneenlämmössä.
Kuumenna rypsiöljy ja nokare voita pannulla. Paista fileet.
Nosta fileet uunivuokaan. Lisää pannulle tilkka kermaa ja vettä. 
Huuhtele pannu siivilän läpi fileille uunivuokaan. Anna jälkikypsyä 150-asteessa n 10 min.
*
Kuori ja kuutioi perunat ja samoin porkkanat. Keitä al denteksi
suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna nokare voita ja rypsiöljyä pannulla.
Paista juurekset sekoittaen kullanruskeiksi, ripota pinnalle tuoretta timjamia.  
*
Salaattina rucolaa, pehmeää salaattia, kevätsipulisilppua, tomaattia.
Sekä ripaus suolaa ja oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.