tiistai 7. toukokuuta 2013

Pippuripihvi naudan ulkofileestä kaalisalaatilla

Aamulla katselin MTV:n Makuja-ohjelmaa,
jossa valmistettu ruoka kolahti heti. Tätäpä kokeilen jo tänään.
Niinpä kokeilin ja ostin elämäni ensimmäiset valmiiksi
maustetut ulkofileepihvit. Ne oli pakattu tiukasti vakuumiin.
Oli jopa vaikeuksia saada paketti auki. 
Sattumoisin pakkauksen päällä oli merkintä -30% ja
viimeinen myyntipäivä 8.5 ei siis sekään ollut
mitenkään huono asia. Pihveistä tuli oikein mehukkaat.
Lisukkeeksi valmistin kaalisalaatin Makuja-ohjetta mukaellen.
Odotan vain, että kaupoista saa varhaiskaalia, niin uusin salaatin heti.

Pippuripihvi kaalisalaatilla
300 g naudan ulkofileepihvejä (2kpl)
Kuivaa liha nesteistä. Paista pannulla ilman rasvaa pihveihin hyvä väri.
Alkuperäisessä ohjeessa paistettiin voissa, mutta ilmankin käy.
Loppukypsennä 100-asteisessa uunissa niin, että lihan
kypsyys on 52-56 astetta. Mittarini näytti 56.
Anna lihan vetäytyä foliossa 5 minuuttia. Jätin tämän väliin, koska
pihvistäni ei valunut nesteitä.
Kaalisalaatti
Pilko (varhais)kaali. En saanut varhaiskaalta, käytin viime vuoden kaalia.
Purista yhden sitruunan mehu kaalin päälle ja annan maustua hetki.
Valuta kaalista ylimääräinen neste pois.
Murskaa reilu kourallinen pähkinöitä, käytin maapähkinöitä,
ja sekoita ne kaalimurskeen joukkoon.
Sekoita 2 dl turkkilaista jogurttia, 1 raastettu valkosipulinkynsi , ruususuolaa.
Sekoita jogurttiseos kaalisalaattiin.
Kuutioi pinnalle kurkkua ja silppua mukaan persiljaa. 
Kurkku ja persilja ovat oma lisäykseni ohjeeseen.

2 kommenttia:

  1. Kaupassa oli varhaiskaalta ja Snellmanin naudan sisäfilettä tarjouksessa, niinpä meillä tänään peesataan sinun ruokaohjetta. Saas nähdä onnistunko yhtä hyvin.

    VastaaPoista
  2. Noista raaka-aineista ei voi kuin onnistua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.