torstai 16. toukokuuta 2013

Linssi-spelttimuhennos

Tänään piti olla keittopäivä, vaan ei ollut.
Tuli tehtyä risottoa, vaan en ottanut riisiltä kunniaa.
Risotto yhdistetään riisiin. Mitähän italialaiset  olisivat
tuumanneet, jos speltti-linssi olisi kulkenut risoton nimellä.
Niinpä muhennos käy minulle oikein hyvin.

Linssi-spelttimuhennos 
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 1/2 dl spelttijyviä
2 dl vihreitä linssejä
1 porkkana raastettuna
n, 1 l vettä
reilu kourallinen kuivattua lipstikkaa
1 tl garam masalaa, ruususuolaa
rypsiöljyä
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota 2 minuuttia.
Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja jatka kuullottamista.
Pese spelttijyvät ja laita ne kattilaan.
Kuullota pari minuuttia. Lisää kiehuvaan veteen kourallinen
kuivattua ja hienonnettua lipstikkaa.
Lisää lipstikkaliemi spelttikattilaan. Keitä noin 10 minuuttia.
Raasta porkkana ja huuhtele linssit.
Lisää ne spelttikattilaan porisemaan. Lisää garam masala ja ruususuola.
Anna kiehua hiljakseen noin  30 minuuttia.
Tarkista maku. Tarjoa pehmeän vuohenjuuston kera.
Tänään kävin etsimässä korvasieniä. Niitä ei ollut.
Pysähdyimme  haapoja kasvavaan saarekkeeseen peltojen  laidalla.
Tyhjin käsin ei tarvinnut kotiin tulla. Keräsin puhtaita ja juuri noussutta nokkosta.
Niistä leivoin piirakan. Kuinka onnistuinkin mitoittamaan 
nokkosmäärän juuri sopivaksi. Perattuna yksi litra menee yhteen piirakkaan.
Keräsin myös voikukanlehtiä, ne joutuvat salaattiin rucolan tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.