lauantai 18. toukokuuta 2013

Mansikka-tiramisu

Tänään oli aurinkoista jopa hellettä.
Raikas jälkiruoka, jonka saa ottaa jääkaapista,
on oikein omiaan kesän kynnyksellä.
Mansikoita on vielä muutama pussi jääkapissa ja 
tämänpäiväisen jälkeen niitä on taas yksi vähemmän.
Tein porukalle annoslaseihin  tiramisut ja mansikka sopi
oikein hyvin tähän tarkoitukseen.
Savoiardikeksejä ei kaupassa ollut , joten valitsin
lähialueen Leivon leipomon keksikuviot.
Ne olivat hyvä valinta.

2 kananmunaa
1 dl tomusokeria /käytin vaaleanpunaista
250g/1prk mascarpone-juustoa
reilu desi mansikkamehua
4 dl pakastemansikoita
12 kpl Leivon keksikuvioisia pikkuleipiä
koristeluun raastettua tummaa suklaata
Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa tomusokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää mascarpone
keltuaisvaahtoon . Nostele valkuaisvaahto seokseen.
Kasaa jälkiruoka kerroksittain annoslaseihin. Pohjalle mansikkamehuun
kastetut pikkuleivät. Sitten valutetut ja melkein sulaneet mansikat hieman soseutettuna.
Päällimäiseksi levitetään mascarponeseos.
Raasta pinnalle tummaa suklaata.  
Laita annokset jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
Tästä ohjeesta tein kuusi annosta.
Leivon pikkuleivät on pakattu 800 g:n pusseihin, joten
tiramisuun ja muihin jälkiruokiin riittävät pitkäsi aikaa.
Maistuvat kyllä kahvin kanssakin. Juon juuri kahvia.

2 kommenttia:

  1. Ihana herkku! Tällaisia jälkiruokia suosimme usein kesällä mökillä.

    VastaaPoista
  2. Se oli hyvää, pitää uusia silloin tällöin marjoilla, nyt on pian tulossa mansikoita suoraan maalta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.